Látnivalók Győrben és környékén

Püspökvár-Toronykilátó

Az államalapítás korában épült vár ma is a győri püspökség székhelye. A főpapi rezidencia mai arculata gróf Zichy Ferenc püspök (1743-1783) nevéhez kötődik.

Esterházy-Palota

Győr belvárosának egyik legszebb épülete, az Esterházy-palota 1997. november 3. óta otthona a neves Radnai-gyűjteménynek. Az épület egységes arculatát az Esterházy család XVIII. századi építkezései határozták meg.

Széchenyi tér

Szinte minden háza műemlék. Ez a tér nem csak a város egykori főtere volt, hanem valaha a kivégzések színhelye is volt és itt égették meg 1688-ban az utolsó győri boszorkányper elítéltjét is.A téren található többek közt a városbírák egykori lakóhelye a Vastuskós ház, ami nevét a sarkánál látható vasszögekkel kivert fatörzsről kapta.

Rába Quelle Termál-és Élményfürdő

2004 ősze óta Győr városának egyik kedvelt kikapcsolódási helye és a ‘vizes’ pihenésre vágyok kedvelt helye a györi Rába Quelle Fürdő.  A Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál kialakult félsziget ad otthont a csodálatos kilátással büszkélkedő létesítménynek.

Xantus János állatkert

Az 1967-ben nyitott vadaspark jelentős megújuláson ment keresztül. Ma már 100 állatfaj több mint 500 egyedét nagy kifutóterületeken, eredeti élőhelyüknek megfelelő környezetben tekinthetik meg  a látogatók.

Ifjúság hídja

 

Az Ifjúság hídja gyaloghíd, a győri Radó sziget északi csücskétől a Rába felett vezet a Sziget városrészbe, a Strand bejáratához.

A  Radó szigeten, a Rába kettős hídtól jobbra induló sétány mintegy meghosszabbításaként találjuk az Ifjúság hídját. Ezen a sétányon található a Vénusz-szobor is.

Az Ifjúság hídja néhány száz méterre található a Mosoni-Duna és a Rába folyóink összefolyásától.

Bazilika

A Győri Püspökséget I. István király alapította uralkodásának első évtizedében (1000-1009). A győri Bazilika alapjait is az ő ideje alatt rakták le. A 14. század végén a templom déli részén Héderváry János püspök (1386-1415) gótikus kápolnát építtetett, ahol ma a Szent László-herma és Boldog Apor Vilmos püspök síremléke is található.

Győri Nemzeti Színház

Győr legjelentősebb modern épülete az 1978-ban épült monumentális, szoborszerűen megformált Győri Nemzeti Színház. A színház északi és déli homlokzatát Victor Vasarely op-art alkotásai díszítik.

Zichy palota

Az épület teljes felújítása az 1980-as évek elején kezdődött el, ekkor kerültek feltárásra a freskók, s 1986-tól teljes barokk kori pompájában ad otthont a város házasságkötő termének, az Anyakönyvi Hivatalnak és a Győri Művészeti és Fesztiválközpontnak. Falai között napjainkban is megfordulnak a magyar szellemi élet kiválóságai, s Győr városának egyik büszkeségévé vált.

A Babakiállítás állandó kiállítás a Zichy-palotában. A Zichy-palota a győri barokk rendezvények központja illetve szervezője. A Németországban élő Wiedra Berzsenyi Monika magyar babakészítő ajándékozta a 73 babát és a kellékeiből álló gyűjteményét 1999-ben Győr városának. A Zichy-palota földszinti kiállítótermében kaptak helyet. A babákon keresztül bemutatásra kerül a divat története a régmúlt időktől kezdve, napjainkig.

 

Bábolna

Arborétum

Helytörténeti gyűjtemény

Lovarda

Kastély

Lovaspálya

Kocsimúzeum

Lovasmúzeum

 

Pápa

Kékfestő múzeum

Szár-hegyi kilátó

Bábsütők háza

Gránátalma Múzeumpatika

Esterházy Kastély

Várkertfürdő

Sárvár

Gyógy-és Wellnessfürdő

Kalandpark

Lovarda

Nádasdy vár

Arborétum

Csónakázó tó

Komárom

Monostori erőd

Csillag erőd

Kenyérmúzeum

Gyógyfürdő

Szabadidőpark

Tengerészettörténeti gyűjtemény

Római kőtár

Fertőd és környéke

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Esterházy-kastély

Vasúti Lámpamúzeum (Fertőszéplak)

Kócsagvár (Sarród)

Tájházak (Fertőszéplak, Sarród)

Kőfejtő ( Fertőrákos)

Hegykő

Termálfürdő

Csipkeház

Madármegfigyelő szabadidőpark

„Masina ház”

Látvány pálinkafőzde

Horgásztó

Tereplovaglás

Bécs

* Schönbrunni kastély palotakerttel, útvesztővel, állatkerttel,
sivatagi házzal
* Prater: teniszpályák, golfpálya, lóversenypálya,
kerékpárpálya, sétaút hálózat, vidámpark
* Kunsthistorisches múzeum
* Madame Tussauds viaszfigurák
* Természettudományi-, Hadtörténeti – és Technikai múzeum
* Albertina, grafikai gyűjtemény
* Operaház
* Aqua Terra Zoo állatkert
* Hundertwasser ház

Pozsony

* Szent Márton Dóm
* Prímás Palota
* Mihály-kapu
* Jó Pásztor háza
* Grassalkovich kastély